top of page
Sök
  • Skribentens bildCaroline Cabot

Nörd på tur: Den lilla sjöjungfrun i Köpenhamn

Har du också sett Disneys nya film och kan inte få nog av livet på botten? Följ med mig och min syster Emily till Köpenhamn och hälsa på den lilla sjöjungfrun!Om sagan Den lilla sjöjungfrun av H.C. Andersen

"Långt ute på havet är vattnet blått som blombladen på en vacker blåklint och klart som kristall. Men det är också mycket djupt. Djupare än något ankare kan nå. Där nere bor havsfolket."

Så börjar berättelsen om "Den lille Havfrue" av H.C. Andersen. Sagan om sjöjungfrun som drömmer om livet på land och förälskar dig i en människa, publicerades första gången i Danmark 1837. Den har sedan dess fortsatt fånga läsare över hela världen. Så vad gör man då, om man drabbats av sjöjungfrufeber? Vi valde att ta med den energin till Köpenhamn.


Statyn i Köpenhamn

Vid havsbrynet i Langelineparken sitter nämligen Den lilla sjöjungfrun på en sten och blickar drömmande in mot land. Skulpturen skapades av den danska konstnären Edvard Eriksen och avtäcktes för första gången den 23 augusti 1913. Statyn har under sina 120 år blivit en av Köpenhamns mest populära turistattraktioner och trots att du antagligen kommer få dela platsen med ett gäng selfiesticks, så är det något visst med att se Den lilla sjöjungfrun sitta här bland vågorna, på platsen där hon kom till.


Ta dig hit


Du kan enkelt promenera till statyn av Den lilla Sjöjungfrun från Köpenhamns tågstation. Det tar ungefär 45 minuter, och då kan du passa på att stanna till i Kungsträdgården och hälsa på H.C. Andersen som sitter redo med sagoboken. Därifrån är det inte långt kvar till strandpromenaden Langelinie, som du kan följa hela vägen till Den lilla Sjöjungfrun.Följ med till fler fiktiva platser från böcker, filmer och tv-serier - i verkligheten! Videos från resorna finns på TikTok och fler bilder på Instagram, @caroline.cabot
14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page