top of page
profilbild3000x3000.jpg

NÖRDARNAS SOMMARLOV - OM SOMMARLOVSPROGRAM GENOM TIDERNA

2022-08-13

Vintern 2018 hade podden Nördarnas Jul - en julkalender om julkalendrar premiär. Här är uppföljaren Nördarnas Sommarlov - om sommarlovsprogram genom tiderna.  Tre avsnitt, om tre olika sommarlovsprogram med tre olika kreatörer som gäster. God lyssning! 

Poddar: Verk

PODDAR

litteralundpodden.jpg

LITTERALUNDPODDEN

Litteralund är Sveriges största festival för barn- och ungdomslitteratur. Vi skapar förutsättningar för att inspirera barn och unga att läsa, skriva och skapa. 

Med Litteralundpodden vill vi bjuda på bokfestivalkänsla hela året. Caroline Cabot träffar högaktuella författare och illustratörer som Sandra Beijer, Anders Sparring och Elin Nilsson för att prata skaparprocesser, inspirationskällor och hur det är att skriva för den unga målgruppen Finns där poddar finns och på litteralund.se

BOKAD HOS CABOT

I podcasten Bokad hos Cabot bokar Caroline Cabot möten med olika författare - för att prata om just böcker. 

Vill du få Kalle Linds bästa julboktips? Höra Mårten Melin berätta om hur det är att skriva dikter för barn och unga? Eller gå igenom en biblioterapi session tillsammans med Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld? På med lurarna och lyssna! 

Podden produceras av förlaget Ekström & Garay. 

carolinecabot.jpg
Nordarnas_jul_programbild.jpg

NÖRDARNAS JUL
- EN JULKALENDER OM JULKALENDRAR

Nördarnas Jul är något så meta som en radiojulkalender om tv-julkalendrar! 24 olika avsnitt, om 24 olika julkalendrar. Bakom varje lucka döljer sig en intervju med en person som medverkat i en julkalender på något sätt, framför eller bakom kameran. 

Hör författaren Sören Olsson berätta om hur det gick till när Sunes Jul skrevs på rekordfart. Möt kompositören Lasse Dahlberg som skrev musiken till den magiska kalendern Trolltider. Och följ med till Greveholms slott för att få reda på frågan vi alla ställer oss: Spökar det där, på riktigt? 

Podden ligger till grund för boken Julkalendern genom tiderna. Lyssna där poddar finns, på youtube eller radioaf.se 

ALLT DU VELAT VETA
OM JULKALENDRAR I TV MED CAROLINE CABOT

Gästade Fritte Fritzson i podden Allt du velat veta,
den 2 december 2020. 

"Sedan 1960 har barn (och en del vuxna) fylkats kring tv-apparaterna för att se på julkalendern. Men hur började allting? Vad kännetecknar en julkalender? Vilka är succéerna. Vilka har varit mest ifrågasatta? Det här och mycket mer i veckans avsnitt."

Skärmavbild 2021-05-13 kl. 16.04.49.png
snedtänkt_20december_2018.png

SNEDTÄNKT MED KALLE LIND
OM TEVEKALENDRAR

Gästade Kalle Lind i Snedtänkt i Sveriges Radio P1,
den 20 december 2018. 

"Om tevekalendrar. Kalle Lind och självutnämnda julnörden Caroline Cabot diskuterar SVT:s julkalendrar." 

Poddar: Verk
bottom of page